Intamplari de la votarea oradeana

Am fost si eu sa votez, ca un bun cetatean ce sunt. Totusi, fata de alegerile trecute, mi s-a parut o mare degringolada. Asta la sectia la care am fost si acum si in trecut. Desigur, cat de interesant poate sa fie? Mergi, votezi, bagi hartiile in urne si pleci.
Langa urne roiau cativa acoliti ai partidelor implicate si care se ofereau atat de tare sa le dai foile ca sa le introduca ei. Daca eram o natiune de handicapati mai intelegeam, dar totusi. Eu unul nu am agreat asta. Daca as fi cerut eu ajutorul, ok. Dar nu sa sari pe om cum iese din cabina si sa-l freci la cap pana e in stare sa iti faca vant cu vreo doua vorbe de dulce.

Iar chestia cu telefoanele mobile, e ceva teoretic doar. Sa fim seriosi, ce sa faca astia de la sectii? Sa te perchezitioneze?

O alta chestie “misto” s-a intamplat chiar dupa ce am plecat eu si cu inca cineva. Dupa ce am iesit din sectie, persoana cu care eram a observat ca nu avea pe buletin hartiuta aia cu dovada votului. Ne-am dus inapoi sa isi primeasca hartiuta. Daca tot am fost la vot, macar sa avem o bucata de hartie lipita pe buletin. Doar facem colectie, in stilul abtibildurilor din gumele Turbo.

Cand am ajuns inapoi, ghiciti ce i s-a spus persoanei cu care eram. Mai votati inca o data ! (cu o mica urma de gluma, sau nu?)
Eu unul mi-am zis WTF? Ce vrea asta? Sa ajungem la stirile de la ora 17:00?
Ma rog, dupa ce am rugat persoana de acolo sa puna hartiuta si dupa ce i-am zis ca lasam pe altcineva sa voteze de 100 de ori, tanara domnita a zambit si si-a facut treaba. Probabil a incercat sa faca o mica gluma, dar din pacate nu i-a reusit.
Cam asa a fost cu votarea de astazi. Nu am sa zic unde am votat. Eu unul mi-am exercitat dreptul si nu am de gand sa intru in jocurile de culise care probabil se mai fac in astfel de sectii.

Concluzie?
O campanie penibila, un mod de desfasurare penibil, o mare bucata de ciocolata invelita in staniol. Aveam impresia ca sunt intr-un sat aflat pe varful muntelui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *