Mai exista rosii romanesti pe piata ?

Astazi din greseala in timp ce ma uitam pe cateva stiri am vazut un articol despre rosile romanesti, si iau putin din sursa sa vedeti exact despre ce este vorba:

“Rosia produsa din samanta romaneasca are o perioada de coacere mai scurta, astfel ca rezista putin la raft, cam o zi, dupa care incepe sa se inmoaie si isi pierde din calitatile comerciale. In schimb, rosia produsa din seminte de import este mai rezistenta. De altfel, rezista la raft si 5 zile fara sa se inmoaie.”

Din pacate este foarte trist ca samanta romaneasca mai nou este inlocuita de cea straina, unele surse spun ca este scoasa complet de pe piata.

Sunt sigur ca acest lucru nu ii deranjeaza pe patriotii de carton care spun ca agenturile straine au distrus rosia romaneasca si nu concurenta sau piata libera.

Eu unul nu mai cumpar rosii care cel putin sa fie crescute in Romania indiferent de ce soi sunt, iar cand e timpul lor cumpar doar din piata, dar si aici deja e o problema deoarece nu prea se mai gasesc rosii romanesti si parca e tot mai greu sa iti dai seama care sunt pentru ca sunt tot mai multe soiuri care arata foarte bine dar la gust lasa de dorit.

Voi ce parere aveti despre samantele straine si ce rosii cumparati de obicei?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *