Supracalificarea: O mare problema din cate se pare

Stim cu totii ca lipsa experientei dicteaza tonul unei posible angajari si datorita acestui inconvenient foarte multi tineri aflati la inceput trebuie sa se multumeasca cu niste salarii destul de mici. Desigur, la un moment dat, in anumite piete, supracalificarea poate fi o problema.

Angajatorii probabil se sperie ca un astfel de om ar putea pleca oricand, la orice adiere de vant nepotrivita pentru el. E adevarat, dar cineva nu ar pleca daca nu i s-ar da motive. De asemenea, varsta poate fi un alt impediment si aici nu vorbesc de persoanele in etate. Daca esti tanar si ai foarte multa experienta concreta, risti sa ti-o cam iei pe cocoasa. Anumiti angajatori uita ca traim in alte vremuri si ca exista tineri foarte buni in lumea asta care au avut sansa sa colaboreze cu firme de renume din anumite domenii inainte sa implineasca sa zicem 25 de ani. Cand se afla acest lucru, angajatorul devine reticent, considerand ca totul e un miraj, ca suna prea bine.

Astfel ca piata este invadata de freelanceri care reusesc sa castige foarte bine stand acasa fara sa isi mai bata capul cu interviuri anoste tinute de intervieviatori care nu sunt in pas cu vremurile. Spun toate aceste lucruri si dintr-o perspectiva personala, avand in vedere ca aceeasi cale o urmez si eu, iar dupa ce castigi experienta si ajungi sa ai parte de colaborari bune, banii nu mai devin o problema. De asemenea, dupa ce iti faci relatii, ruperea unei colaborari nu mai e capat de drum, iti gasesti alta cat ai zice peste.

In fine, supracalificarea e o mica femeie de moravuri usoare pentru cei ce cauta un loc de munca stabil, de 8 ore, intr-un birou. Bineinteles, supracalificarea e o problema in anumite piete mai putin dezvoltate dupa cum am mentionat, gen piata muncii din Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *